Tisuću eura za najgoru sudsku presudu

ZAGREB- Udruga stradalih u prometnim nezgodama Bonus nagradit će, povodom 1. travnja-Svjetskog dana žrtava pravosuđa, najgoru prvostupanjsku presudu s čak 1 000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Isplata u koruptivnim dinarima je također moguća.

Natječaj je otvoren do 25 ožujka, u kojem roku zainteresirani mogu predlagati presude za nagradu na info@naknadastete.hr. Nije nužno da predlagatelj bude i autor presude, stoga pozivamo evidentičare sudske prakse, odvjetnike i, dakako, oštećene, da podijele s nama presude koje su kod njih izazvale profesionalni šok i nevjericu što sve čovjek može natipkati pod grbom Republike Hrvatske bez ikakvih posljedica. Napominjemo da ni u kom slučaju ne konkuriramo, niti želimo konkurirati, natječaju Hrvatske odvjetničke komore za najbolju presudu.

O najgoroj presudi odlučiti će tročlana komisija izabrana pozivnim natječajem, pri čemu prednost dajemo slobodnim zidarima, rashodovanim ministrima, sukreatorima i savjetnicima albanskog pravosuđa, sucima (neuspješno) liječenima od alkoholizma te Ingrid Antičević Marinović. Komisija će pobjednika izabrati proizvoljno, bez ikakvih suvislih kriterija.

Nagradu će 1. travnja, u prostorijama ove formalne udruge, dodijeliti g. Milan Bandić/ex. Dario Juričan, nakon čega slijedi prigodna zakuska. Najgora presuda bit će objavljena na web stranicama Udruge www.naknadastete.hr. S istim ciljem, unaprjeđivanje hrvatskog pravosuđa, Udruga će iduće godine povodom Svjetskog dana žrtava pravosuđa dodijeliti nagradu za najgore zastupanje i obranu. Unaprijed pozivamo zainteresirane odvjetnike da prihvaćaju predmete iz područja s kojima nisu nikada bili u doticaju, da se ne konzultiraju sa stručnim kolegama, da uvjeravaju stranku u milijunske naknade štete, a za suđenje se pripremaju na način da lašte aktovku do visokog sjaja.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *