Broj stradalih u prometnim nesrećama udvostručuje se u ljetnim mjesecima

Znate li da se broj stradalih u prometnim nesrećama udvostručuje u ljetnim mjesecima? Dok u siječnju, veljači ili, primjerice, listopadu broj stradalih na hrvatskim cestama ne prelazi tisuću ozlijeđenih osoba mjesečno, u ljetnim mjesecima ta brojka skače da bi u kolovozu dosegnula i 1800 ozlijeđenih osoba.

Unatoč legendi da takvo povećanje uzrokuje navala čeških turista, jedini dokazani uzroci prometnih nesreća su vaša nepažnja i “sitni” prometni prekršaji.

A bilo bi dobro i da pripazite da ne sjedate za upravljač ako ste se rashladili kojim pivom ili koktelčićem, a ako ste tek položili vozački ispit nemojte to proslaviti vožnjom od nekoliko stotina kilometara u gustom prometu. Vožnju do mora prepustite iskusnijem vozaču. Jer, iako ne uzrokuju ništa više prometnih nesreća nego ostali vozači, posljedice prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, mladi vozači i oni bez položenog ispita značajno su teže.

Ukratko, budite oprezni u prometu i upamtite; prometne nesreće još uvijek ne možemo predvidjeti, ali, u slučaju da se nesreća ipak dogodi, svojim članovima pružamo punu podršku.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *