Quo vadis, Domine?-Je li odvjetnik uistinu ucjenjivao prebendare?

O ulozi odvjetnika koji prijavljuje svoju stranku, dostavlja dokumentaciju, šalje kaznene prijave protiv vlastite stranke i slično već smo se oglasili. I ne samo mi. Čudesno je da se stvari u aferi Kaptol vuku kroz razne novine, internetske portale, kuloarske priče, a nikako da se pojave oni akteri koji bi bili mjerodavni ocijeniti što se ustvari dogodilo i o čemu se tu radi. Koliko je meni poznato nadbiskupija ima glasnogovornika, ne očekujem, naime, da nadbiskup osobno opere noge g. Budimiru, ali sam mislio da Hrvatska odvjetnička komora ima što za reči vezano za aktivnosti g. Budimira.

Stvar je dospjela i na naslovnicu Večernjeg lista. Na tekst očito dobro (čitaj: insajderski) obavještenih novinara Darka Pavičića te Ivane Boban Valečić imam samo jedan komentar, sve u duhu Deset Božjih zapovijedi. S posebnim osvrtom na osmu. “Ne reci lažna svjedočanstva.” Navedeno se, suprotno možebitnim očekivanjima, ne odnosi na novinare nego na izjavu donedavnog apostolskog nuncija, njegove ekselncije nadbiskupa Alessandra D`Errica. “…nikada nisam upoznao odvjetnika Budimira i sigurno ga nisam nikada susreo. U cijelom tom događaju moja je uloga bila samo da prenesem kardinalu Josipu Bozaniću dokumentaciju vezanu uz taj slučaj koja je došla iz Rima. Ništa više od toga. Sve ostalo je čista fantazija.” E, pa dopustiti ću sebi tu fantaziju, koju temeljim na pisanim dokumentima javno objavljenima u Nacionalu. Nisam uzalud kupovao povećalo, svakome koga zanima, rado ću ga posuditi.

I sam sam, uza sav svoj katolički pedigree, pokušao doći do raznih papa, i svašta im pisao, međutim nikad nisam dobio neki odgovor i moji dopisi očito nisu bili “prineseni na pozornost”. Odvjetnik Budimir očito nije imao takvih problema.

Interesantno je i kako odvjetnički ured Budimir&Meter ne želi odgovoriti na pitanje je li odvjetnik Budimir osobno prijavio slučaj Vatikanu, uz napomenu da nisu ovlašteni odgovarati na pitanja koja se tiču Zagrebačke nadbiskupije i Vatikana. Pitanje je glasilo jeste li ili niste podnijeli? Vi. Kao što bi se dalo iščitati iz dokumentacije u Nacionalu. No, nije snijeg da pokrije brijeg nego da zvijer otkrije trag.

Za sada ću šutjeti o šteti, koja je moje područje, jer za sada jedinu štetu vidim kao angažman odvjetničkog ureda i honorar koji je plaćen. Sudskom nagodbom. Kakvom? Kako je do nje došlo? Zašto? Ovo je samo početak, čitajte dalje.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *