Suđenje u predmetu Horvatinčić!

Kao predsjednik Udruge stradalih u prometnim nezgodama, a očito zajedno sa cjelokupnom hrvatskom javnošću, izražavam svoje zgražanje nad objavljenom presudom i nepotrebnim obraloženjem iste.
Ova presuda može poslužiti jedino kao jedan od primjera sudske bljuvotine za koju je trebalo i snage i hrabrosti napisati i potpisati a, nadam se, i nakon toga sa takvom presudom i živjeti.
Na ovaj način obezvrijeđen je rad cjelokupnog pravosuđa i svih djelatnika u pravosuđu.
Naime, i jedna kap krvi moze zamutiti čašu čiste vode i naš je stav da, ako se ovo može dogoditi, onda je samo nebo granica.
Posebno sam iziritiran obraćanjem sutkinje prisutnim novinarima kojima imputira neznanje prava. Valjda gospođa sudac nije mislila da onaj dio javnosti koji nešto zna o ovakvim kaznenim djelima misli drugačije od novinara koji su pratili suđenje.
Ovom prilikom želim čestitati braniteljima na obavljenoj nemogućoj misiji. Jednako tako državnom odvjetništvu na neobavljenom zadatku.
Ako se u bilo kojoj sudskoj presudi na temu prometno pomorskog ili saobraćajnog udesa iznađe još koja sinkopa duboko se ispričavam i spreman sam snositi konsekvence. Unaprijed upozoravam da će sve novinske agencije biti pozvane i da će se tražiti izuzeće suda u Šibeniku.
Odvjetniku oštećenih sugeriram da ustane tužbom protiv Republike Hrvatske radi nesavjesnog rada suda i grube nepažnje, samo iz tog razloga što je  namjeru teško dokazati.
HRIBAR MIHAEL
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *