Pregažen uskrsni zeko

Dolaskom blagdana i slobodnih dana, a i toplijeg vremena i povoljnijih vremenskih prilika koje najavljuju meteorolozi, na prometnicama se očekuje sve više vozača bicikala, mopeda i motocikala radi čega policija na svojim stranicama vozačima ostalih vozila napominje da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja i skretanja vozilom kontroliraju tzv. mrtvi kut i veću pozornost obrate na ove kategorije sudionika u prometu te da im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. 

Uz poštivanje svih prometnih pravila i propisa, vozače mopeda i motocikala valja podsjetiti i na obvezu nošenja propisane, homologirane i uredno pričvršćene kacige. Treba naglasiti da mopedima i motociklima za vrijeme vožnje cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla i za njih ne prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju.

Biciklisti, koji se kreću kolnikom na javnoj cesti podsjećamo da su noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti, dužni nositi reflektirajući prsluk ili reflektirajuću biciklističku odjeću, a što je novost u ZSPC-u koja je na snagu stupila ove godine. Izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom, također trebaju biti označeni i pješaci ukoliko se noću ili danju u slučaju smanjene vidljivosti kreću kolnikom na javnoj cesti.

Ukratko, pazite na sebe, a onda i jedni na druge, a posebno na najosjetljivije kategorije u prometu kao što su motociklisti, biciklisti i pješaci udio kojih se u ukupnom broju stradalih lani ipak nešto smanjio pa neka tako i ostane. Školarcima su također školski praznici pa neka vas ni njihovo prisutstvo na ulicama ne iznenadi ovih dana. U prometu vas zapravo ništa ne bi smjelo iznenaditi.Pa ni zečevi.

Sretan Uskrs i bezbrižnu vožnju želi vam Udruga Bonus.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *